Zašto koristiti Oracle Apex ?

Oracle Application Express ( APEX ) rapidno postaje prvi izbor za sve Oravle developere širom svijeta. Alfa24 koristi Oracle APEX jer nam omogućava da brzo i efikasno razvijamo i najveće aplikacije uz minimalne troškove. U tabeli su definisani ključni razlozi zašto je potrebno razmotriti korištenje ovog alata.

Problem razvoja APEX Rješenje
Java je preglomazna i previše zahtjevna za razvojne projekte. Oracle APEX je razvojni alat koji je vrlo blizak Oracle Forms developerima, intenzivno koristi PL/SQL i predstavlja sigurno najefikasnije i najefektivnije rješenje za sve razvojne timove koji žele pouzdano, efikasno i pristupačno razvojno okruženje koje će istovremeno omogućiti razvoj modernih i kvalitetnih Web rješenja.
Imperativ je smanjenje troškova razvoja i održavanja IT aplikacija Brže vrijeme razvoja i usvajanje od strane developera dovodi do manjih troškova i kraćeg vremena razvoja.
Želimo da smanjimo troškova Oracle licenciranja APEX je besplatna opcija svih verzija Oracle Database sistema i može se implementirati sa besplatnim middleware komponentama kao Tomcat ili Glassfish.
Oracle Forms više nije strateška razvojna platforma i potrebna nam je alternativa. APEX bi trebao biti preferirano razvojno okruženje za sve ORacle developere sa poznavanjem PL/SQL-a jer dozvoljava razvoj modernih Web 2.0 aplikacija uz korištenje njihovog postojećeg znanja i iskustva.
Želimo da zamijenimo Oracle Discoverer modernijim alatom za izvještavanje. APEX je savršeno rješenje za zamjenu Discoverer-a i izradu naprednih izvještaja, dashboard-a i bilo kakvih pregleda.
Da li je moguće razvijati mobilne aplikacije bez korištenja ADF alata ? Oracle Application Express uključuje jQuery Mobile za razvoj i implementaciju mobilnih aplikacija.
Kako je moguće razvijati dodatne module za Oracle E-Business Suite ? Potpuno podržan od strane Oracle-a, APEX je idealan za razvoj EXB modula.
Hitno je potrebno da pronađemo alternativno rješenje za Excel. APEX je fanstastično rješenje za konsolidaciju Excel tabela, poboljšanje kvaliteta podataka, reduciranje dupliciranje podataka kao i potpunu administraciju i poboljšanje funkcionalnosti.